Tankfartyget M/T Ocean Clipper (nr 362, 1953)

image_pdfimage_print

Snabba fakta

 • Nr: 362
 • Art: m.t
 • Namn: Ocean Clipper
 • Typ: Tankfartyg
 • Dw ton/Depl ton: 15810 dw
 • Kölsträckt Start Docka: 30.10 1952
 • Sjösatt Utdockad 8.4 1953
 • Levererad 14.8 1953
 • Fart Knop 14 3/4
 • Effekt Hk/MW 6300
 • Beställare: Rederi AB Clipper, Malmö

14 tankar kring ”Tankfartyget M/T Ocean Clipper (nr 362, 1953)

 1. K Hultman

  Seglade med henne 1959-1960
  var den siste svenska besättningen i Rotterdam
  var med när den såldes
  Sista resan gick från Australien Japan Rotterdam ( under svensk flagg)

  Svara
  1. Jan Jonasson

   Jag lämnade henne i Rotterdam 1960 för att sedan mönstra Northen Clipper. Ditt namn klingar inte i mina öron konstigt nog.Det var en fin tid ombord trots en del incidenter !! Som är väl bevarade på näthinnan. Kan du ha varit motorelev ?

   Svara
   1. Dani Pérez Gallardo

    Hej,
    Från dina kommentarer verkar det som om du har mycket kunskap om detta fartyg. Jag vill göra en trogen reproduktion och jag skulle behöva rita eller planera. Kan du skaffa mig en? Tack och ledsen för google-översättningen.
    Hälsningar

    Svara
  2. Måns Suneson

   Måns Suneson Jag var ombordmönstrad som Lättmatros 10.7 57- 27-10 57
   påmönstrad Amsterdam RasTanura Vizzakapatnam Batangas Abadan Bandar Mash. Heysham
   lön 445 kr pr månad tanktillägg 36 kr hyresavgift HPA 6% Prel A-skatt 127 kr
   befälhavare Norrbom

   Svara
  1. Jan Jonasson

   Jag och en motorman vid namn Jonny Johansson lämnade i Rotterdam. Vi hade en Hund med namnet Pelle. Inhandlad i samma stad, i samband med ett läkarbesök. Hände en liten incidens under klassningen av pannorna. Känns detta igen ?

   Svara
 2. Hans Suneson

  Mönstrade ombord i Amsterdam 10/7 57 På varvet målades Ocean Clipper svart.
  Min tvillingbror och jag kom in på en krog i Amsterdam, några gubbar som drukit en hel del gnuggade sig i ögonen, Vi sa: vi är tvillingar. Gubbarna svarade: ” alla fyra”
  Angjorde bland annat persiska viken, Sydney, Sanfransisko.

  Svara
  1. Ernst sørensen

   Jeg var ombord som jungmand. Blev sygeafmønstret med blindtarmsbetændelse. I umsaid persiske Golfen 1957.

   Svara
 3. Tommy Mattsson

  Mönstrade på 1956 i Amsterdam och mönstrade av 1957 i Göteborg och där emellan hade jag en underbar tid.Gick mest mellan Viken och Australien även en del andra hamnar.

  Svara
 4. Dani Pérez Gallardo

  Min far var på den här båten i 6 månader. Det döptes om till Bannervale under den brittiska flaggan i början av 1960-talet och omvandlades från ett tankfartyg till en bulkfartyg. Han berättade för mig många anekdoter om sin vistelse där. De seglade från hamnen i Spezia, Italien, i oktober 1961. Jag försöker skapa en modell till deras ära. Hälsningar från Spanien och ledsen för översättningen som jag gör direkt från google.

  Svara
 5. Dani Pérez Gallardo

  Min far var på den här båten i 6 månader. Det döptes om till Bannervale under den brittiska flaggan i början av 1960-talet och omvandlades från ett tankfartyg till en bulkfartyg. Han berättade för mig många anekdoter om sin vistelse där. De seglade från hamnen i Spezia, Italien, i oktober 1961. Jag försöker skapa en modell till deras ära. Hälsningar från Spanien och ledsen för översättningen som jag gör direkt från google.

  Svara
 6. Jan Jonasson

  Jag var Trikare (elektriker) ombord i Ocean Clipper -59 / -60 till Rotterdam. Där Atlantic Clipper övertog våran charter för Shell. I och med det så såldes Ocean. Efter det jag lämnat henne,blev det ytterliga 2 Clipper anslutna fartyg, Northern Clipper och Frans Suell. Mina minnen från Clipper är positiva. Men det är ju några år som gått sedan dess. Vill gärna höra lite andra synpunkter. Soliga Hälsningar Jan Jonasson !

  Svara
 7. Mikael Tranström

  Jag tror att min farfar arbetade i maskin på detta fartyget, han hette Olle Tranström, någon som känner igen det namnet

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.