Tankfartyg M/T Helfrid Billner (nr 485, 1966)

image_pdfimage_print

Notera att bilden ovan är M/T Hellfrid Billner/Merseburg (nr 406 som levererades 1956), se separat sida om detta fartyg.

För en bild på tankfartyget Helfrid Billner (bygge nummer 485) som denna sida handlar om, vänder vi oss till bildarkivet Kockums Mekaniska Verkstads AB:

Snabba fakta

 • Nr: 485
 • Art: m.t
 • Namn: Helfrid Billner
 • Typ: Tankfartyg
 • Dw ton/Depl ton: 43100 dw
 • Kölsträckt Start Docka: 24.5 1965
 • Sjösatt Utdockad 30.9 1965
 • Levererad 18.1 1966
 • Fart Knop 16,8
 • Effekt Hk/MW 14500
 • Beställare: Billners Red. AB, Göteborg
 • Bytte namn till Rallytime II
 • Skrotades 1983

2 tankar kring ”Tankfartyg M/T Helfrid Billner (nr 485, 1966)

 1. Börje Nilsson

  Jag seglade på mt Helfrid Billner 1958 och mönstrade på när den låg på Götaverken. Vi gick bland annat på Persiska viken, Sydafrika och Europa. På 1970 talet arbetade jag på Götaverken och mötte en kille en från Helfrid Billner när vi seglade ombord samtidigt. Han sa känner du igen dig Börje? Jag svarade som det var att något verkade bekant. Han sa då tror fan det när vi seglat ombord det är ju före detta Helfrid Billner. Då först kunde jag få allt att stämma. Jag har googlat på båten men får bara upp den bilden med antennerna och båten här ovan nr:2. Min fråga är var jag kan hitta något om den från 50 talet. Om någon vet något så skriv gärna några rader till mig Börje Nilsson Göteborg.

  Svara
 2. Ulf Torsslow

  Jag seglade med Helfrid Billner 1967-1968 mönstrade på i Finland. Detta var min 1a och sista båt.
  Vi gick på Persiska Viken – Europa Någon gång gick vi till Sydafrika också. Det var många från Sudan som jobbade på båten vid den tiden.
  Det är inte den Helfrid Billner du visar på bilden utan en senare.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.